logo


Reiki

Mi a Reiki?

Mindenkivel előfordult már, hogy fájt valamije, és önkénytelenül odatette a kezét a fájó testrészre. Has-, hát- és fejfájásnál is gyakran megtesszük. Ez a Reiki! A minket körülvevő energiát fókuszáljuk és sugározzuk a fájdalmas szervbe testünk egyik energetikai kimenetén, a tenyerünkön keresztül. A beteg testrésszel együtt az egész szervezet is töltődik. A rendszeres kezelések pedig jó hatással vannak a testre és a szellemre is, a kezelések alatt az izmok ellazulnak, az agy pedig frekvenciát vált.

 

A kézrátétes gyógyítás nem új dolog, már Jézus is így gyógyította a leprást, a vakot, halottat támasztott fel. Néhány történetíró szerint Jézus és talán Keresztelő Szent János is esszénus volt, akik visszavonult szellemi életet éltek, földi javakkal mértékletesek voltak, nem kereskedtek, hanem betegeket gyógyítottak.

A Reikit egy japán szerzetes, dr. Usui alapította, akit tanítványai megkérdeztek, hogy is gyógyított Jézus valójában kézrátétellel. Ő volt az, aki elsőként spontán beavatást kapott, hogy ezt a tudást megismerje és közvetítse. Állítólag a meditációt követően megbotlott egy kőben, vérezni kezdett a lába, amire ő akaratlanul rátette a kezét. Ekkor érezte először a Reiki, azaz a chi, csi, életerő irányított, összpontosított áramlását.

Indiában prananadi néven működik egy kézrátétes gyógyítói rendszer.

A pálos szerzetesek, akiket nagyon sok más névvel illettek (pl Virrasztók, Fehér Barátok, Gyógyító Atyák, Napfiak), is kézzel gyógyítottak.
Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.